Marcinkevičius




Užbaigti teisminiai ginčai dėl neteisėto į Lietuvą įvežtų atliekų sutvarkymo

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas užbaigė daugiau nei metus vykusius teisminius ginčus dėl neteisėto į mūsų šalį įvežtų mechaninio apdorojimo atliekų sutvarkymo.Šie ginčai buvo pradėti, kai Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentas (RAAD) skyrė administracinę baudą Panevėžyje registruotos UAB „AV Investicija plius“ atsakingam asmeniui. Ši bendrovė, gavusi Aplinkos apsaugos agentūros leidimą tarpvalstybiniam atliekų pervežimui iš Airijos į Lietuvą, jas turėjo atsigabenti į Panevėžį, čia išrūšiuoti, o po rūšiavimo susidariusias atliekas perduoti kitoms įmonėms.

Tačiau ji pažeidė leidime nustatytas sąlygas.Praėjusį rugpjūtį iš Airijos į Klaipėdą laivu atplukdytos atliekos, arti 3 tūkst. tonų, buvo nukreiptos ne rūšiuoti, bet sudeginti. UAB „AV Investicija plius“ šių atliekų nenugabeno į Panevėžį ir tiesiog perdavė jas sudeginti uostamiestyje veikiančioje UAB „Fortum Klaipėda“ termofikacinėje jė
 gainėje. Lietuvos teisės aktai draudžia įvežti į šalį atliekas iš kitų valstybių deginimui.Panevėžio RAAD už netinkamą atliekų sutvarkymą UAB „AV Investicija plius“ atsakingam asmeniui skyrė administracinę baudą. Šis nutarimas buvo apskųstas teismui. Nei pirmosios instancijos teismas, nei Panevėžio apygardos teismas skundo netenkino. Galutinį žodį tarė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. Jis nustatė, kad Panevėžio m. apylinkės teismo ir Panevėžio apygardos teismo nutartys yra teisėtos ir kad nėra pagrindo atnaujinti administracinio teisės pažeidimo bylą.

Simona Liaudanskytė
Ministro patarėja viešųjų ryšių klausimais
LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode