RETRO

Popiežius: išnaudojimo prevencija kaip sinodinio proceso dalis

procesoPopiežius pasiuntė žinią visos Lotynų Amerikos Bažnyčių atstovams, dalyvaujantiems Paragvajaus sostinėje Asunsjone kovo 14–16 dienomis vykstančiame susitikime, kuriame kalbama apie kovą su seksualiniu išnaudojimu bažnytinėje aplinkoje ir apie prevenciją.

Popiežius rašo, kad ypatingą dėmesį reikia skirti toms Bažnyčios dalims, kur dėl įvairių priežasčių, visų pirma dėl žmogiškųjų resursų stokos, dar deramai nepasirūpinta šių nusikaltimų prevencija. Popiežius primena prieš ketverius metus Vatikane įvykusį visos Bažnyčios atstovų susitikimą, per kurį buvo subrandinti labai svarbūs sprendimai, padedantys operatyviai ir teisingai spręsti problemas, šalinti blogį, kurį atneša seksualinio išnaudojimo atvejai. Ne tik seksualinė prievarta, kurią bažnytinėje aplinkoje patyrė nepilnamečiai ir pažeidžiami žmonės, bet ir šių atvejų dangstymas, kuriuo nusikalto vyskupai ar vienuolijų vyresnieji, paliko randą Kristaus kūne, Bažnyčioje. Negalima šio blogio ignoruoti ar menkinti, nes tai didžiulė žala Dievo tautai ir Evangelijos diskreditavimas kitų akyse.

Popiežius pripažįsta, kad Bažnyčios vadovai daug nuveikė, kad pasipriešintų šiam blogiui ir užkirstų kelią jo kartojimuisi, ir linki, kad Paragvajuje vykstantis susitikimas būtų konkreti troškimo toliau spręsti šias problemas išraiška. Pasak popiežiaus išnaudojimo nusikaltimų prevencija turi būti suprantama ir kaip sinodinio proceso dalis. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode