Parama dėkojame




Kaimynų šventė rojaus kampelyje

kaimynaiPatarlė sako: „Pirkite ne namą, bet kaimynus“. Nors šiais laikais ryšiai tarp kaimynų silpsta, neabejotinai yra žmonių, kurie net nežino, kas gyvena šalia jų, tačiau yra bendruomenių, kurios siekia kurti tvirtą kaimynystę. Paskutinį liepos šeštadienį Reivyčiuose, trijų gatvių gyventojai drauge susibūrė į pirmą kartą organizuotą kaimynų šventę.

Uždarė gatvę

Liepos 29 dieną bandydami įvažiuoti Reivyčiuose esančią Pienių gatvę galėjo susidurti su netikėtumu – gatvė išpuošta, o eismas ja – draudžiamas. Šventės iniciatorės paklaustos ar nekilo problemų norint gauti leidimus rengti susitikimą, teigė, priešingai, visur sulaukusios tik palaikymo ir paskatinimo. Pasak šventės iniciatorių, susitikimo tikslas buvo suartinti kaimynus, geriau vieniems kitus pažinti ir susibičiuliauti.

Rojaus kampelis Mažeikių rajone

Šventės metu žodį tarusi Reivyčių „Ašvos“ bendruomenės pirmininkė Janina Mikutienė sakė: „Čia yra rojaus kampelis“ ir prisiminė, kad nuo bendruomenės įsikūrimo kaimynai palaikė ryšius – prireikus pagalbos vieni kitiems padėdavo, sveikindavo su gimtadieniais ir kitomis progomis. Pirmininkė džiaugėsi, jog kaime vis daugėja jaunų žmonių, kurie imasi iniciatyvos suburti kaimynus, ir vylėsi, kad tokia šventė taps tradicija ir dar labiau suartins bendruomenę.

Prisidėjo visi

Nors šventę organizavo trys kaimo gyventojos, prie jos prisidėjo visi – vieni rūpinosi stalais, kiti dekoracijomis, visi atėjo nešini vaišėmis. Kaimynai ne tik turėjo progą susipažinti, pabendrauti, susitikimo organizatorės susirinkusiems buvo paruošusios įvairių žaidimų, nugalėtojams įteikė dovanų. Šventėje dalyvavę ir naujakuriai, ir senbuviai – Reivyčiuose gyvenantys daugiau nei kelias dešimtis metų, džiaugėsi susitikimu ir tikėjosi, jog tai pirma, bet ne paskutinė kaimynų šventė.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode