Marcinkevičius




Ar eksportuosime lietuvišką medų į Japoniją?

 

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys susitiko su kadenciją baigiančiu Japonijos ambasadoriumi Toyoei Shigeeda, su kuriuo aptarė žemės ūkio sektoriaus aktualijas, jautienos eksporto plėtrą, taip pat užsiminė ir apie lietuviško medaus eksporto galimybes į Japoniją.

„Šiemet Lietuvoje yra gausu medaus ir mūsų bitininkai ieško naujų rinkų, tad viena iš krypčių galėtų būti Japonija“, - kalbėjo žemės ūkio ministras. Šių metų orai geri kaip niekad, jie buvo palankūs medaus derliui.

„Man teko paragauti lietuviško medaus per Žagarės vyšnių festivalį, išties geras produktas, Lietuva apskritai turi daug geros produkcijos, tik apie ją turi būti pateikiama daugiau informacijos. Čia tikrai nuostabi gamta ir labai gera virtuvė, be to, man labai artima šokių ir provincijos kultūra“, - teigė Japonijos ambasadorius. Per savo kadenciją Lietuvoje jis ypatingai daug dėmesio skyrė dvišaliams santykiams stiprinti, daug keliavo po šalies regionus.

Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda Lietuvoje dirbo nuo 2015 metų.

Lietuva turi leidimus į Japoniją eksportuoti pieną, žuvį, kiaušinius, paukštieną (nuo 2017-01-27), jautieną (nuo 2017-02-28). Jautieną eksportuoti leista trims Lietuvos įmonėms, kurios atitiko Japonijos veterinarijos reikalavimus.

Žemės ūkio ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode