Parama dėkojame




Aplinkosaugininkai pažeidimų ieško ir iš sraigtasparnio

 

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, stiprindami aplinkosauginę kontrolę, vykdo teritorijų apžvalgas ne tik iš sausumos bei vandens, bet ir iš oro. Pareigūnams talkina Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų kariškiai, kurie skraidina sraigtasparniu. Iš viršaus puikiai matosi pažeidimai, kuriuos važiuojant automobiliu ar einant sunku pastebėti.

Šiaulių aplinkosaugininkai saugomas teritorijas iš oro apžiūri jau ne pirmą kartą. Su kariškiais sudaryta bendradarbiavimo sutartis leidžia pasinaudoti sraigtasparniu kelis kartus į metus. Šį kartą skrendant kariškių pilotuojamu sraigtasparniu apžiūrėtos Šiaulių, Kelmės, Plungės, Mažeikių ir Akmenės rajonų teritorijos.

Iš viršaus viskas matosi kur kas aiškiau. Matomi nelegalūs sąvartynai, karjerai, o taip pat vandenyje ištempti tinklai. Didelis dėmesys sutelktas būtent į vandens telkinius. Ieškota ne tik tinklų ir brakonierių bet stebėtos ir pakrantės, ar nėra transporto priemonių, tvorų.

Tiesa, šį sykį apžvalgą šiek tiek trikdė žemi debesys. Tinklų ir brakonierių neaptikta. Tačiau pastebėtos kelios vietos, kur gali būti pažeidimų. Įtariama, kad gali būti nelegalių sąvartynų. Tačiau šias vietas pareigūnams dar teks patikrinti nuodugniau.

Šiaulių regiono teritorijos tikrintos iš sraigtasparnio ir vasarą. Tuomet buvo paviršinių vandens telkinių apsaugos zonos pažeidimas. O pernai Telšių rajone buvo pastebėti tinklai ir atlikus nemažą darbą sulaikyta gauja brakonierių, siaubusių Lušto ežerą. 

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode