Marcinkevičius




Teksase viename name pasklidus nuodingoms dujoms mirė keturi vaikai, o dar šeši žmonės atsidūrė ligoninėje, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Manoma, kad fosfano dujos pasklido kažkam pabandžius nuplauti po vienu namu išpurkštus pesticidus ir vandeniui susimaišius su šia chemine medžiaga kenkėjams naikinti, sakė Amarilo ugniagesiai. Konkreti keturių vaikų mirties priežastis pirmadienį po pietų dar nebuvo nurodyta. Kiti šeši tame name buvę žmonės tebėra kritinės būklės, sakė ugniagesiai.

Specialiųjų tarnybų darbuotojai, atvykę pagal 5 val. ryto gautą iškvietimą, iš pradžių manė, kad incidentas susijęs su apsinuodijimu smalkėmis, sakoma Amarilo ugniagesių kapitono Larry Daviso (Lario Deiviso) pareiškime. Vienas vaikas mirė įvykio vietoje, o kiti trys – ligoninėje.

Pareigūnai neskelbia jokių detalių apie aukų tapatybę; neaišku, ar mirę vaikai yra giminaičiai, neskelbiamas jų amžius.

Pasak L.Daviso, visi keturi mirę žmonės gyveno tame name.

Vietos dienraščiui „Amarillo Globe-News“ L.Davisas sakė, jog nėra tikras, kiek laiko gyventojai kvėpavo fosfano dujomis, kol pirmadienį atvykęs lankytojas visus rado apsinuodijusius ir paskambino pagalbos numeriu.

Fosfano dujos gali sutrikdyti kvėpavimą, o stipraus apsinuodijimo atvejais – sukelti plaučių edemą, kai plaučius užpildo skystis.

Pasak L.Daviso, maždaug 10 į įvykio vietą atvykusių policininkų, ugniagesių ir medikų imantis atsargumo priemonių taip pat buvo nuvežti į ligoninę, bet nė vienam iš jų apsinuodijimo simptomai nepasireiškė.

Amarilas, Teksasas, sausio 3 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode