Sprogimas

Arkivysk. S. Ševčukas: susitikti ir kalbėtis visada geriau, negu kariauti

kariautiKiekvienas susitikimas yra naudingas, todėl dar vienas Pranciškaus ir patriarcho Kirilo pokalbis būtų savaime geras dalykas, nes susitikimai ir dialogas yra bene vienintelės priemonės, padedančios išvengti konfrontacijos ir karo.

Tokią nuomonę apie galimą naują Katalikų Bažnyčios ir Maskvos patriarchato vadovų susitikimą interviu ukrainietiškam žinių portalui „Ukrinform“ išsakė Kijevo-Haličo arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas.

Praėjusių metų gruodžio pradžioje Pranciškaus pokalbyje su žurnalistais lėktuve, skrendančiame iš Graikijos į Romą, buvo užsiminta apie popiežiaus susitikimo su Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovu galimybę. Pirmasis susitikimas įvyko 2016 m. vasario 12 d. Havanos oro uoste. Apie tai, kad naujas susitikimas galėtų įvykti užsiminė ir Maskvos patriarchato išorinių bažnytinių ryšių departamento vadovas metropolitas Hilarionas. Be šių užuominų, nieko konkretesnio apie galimą susitikimą iki šiol nebuvo paskelbta.

Į klausimą, koks būtų Ukrainos graikų apeigų katalikų požiūris į tokį susitikimą, šios Bažnyčios didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas atsakė, kad kiekvienas susitikimas gali būti naudingas. „Susitikimas ir dialogas šiandien yra viena iš nedaugelio alternatyvų, jei ne vienintelė alternatyva konfrontacijai ir karui“. Tai svarbu ir krikščionių tarpusavio santykiuose. „Jei šiandien iš tiesų norime, kad pasaulio krikščionys žengtų susitaikinimo keliu, kad būtų mažiau įtampos ir konfrontacijų, to nebūtų įmanoma pasiekti nesikalbant vieniems su kitais. Tegul tokių susitikimų būna daugiau, nes jei susitinkame vieni su kitais, griauname prietarų, susiskaldymo sienas“, – pabrėžė vyskupas ir pridūrė, kad dialogas yra įmanomas ir būtinas. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode