Sprogimas

Popiežius: darbas – svarbi žmogaus orumo sąlyga

darbasPopiežius Pranciškus pasiuntė sveikinimą Buenos Airėse vykstančio Argentinos verslo plėtros fondo surengto kolokviumo dalyviams. Nuo 1974 m. kasmet rengiamuose trijų dienų kolokviumuose dalyvauja vietinių ir tarptautinių įmonių atstovai, vyriausybės pareigūnai, mokslininkai, nevyriausybinių organizacijų ir profesinių sąjungų lyderiai.

Į Argentiną pasiųstoje video žinioje, dėkodamas už kvietimą kreiptis į šios dialogo erdvės dalyvius, popiežius linki, kad šiemetinis kolokviumas būtų vaisingų mainų proga, kuri padėtų sujungti novatorišką verslininkų indėlį ir darbuotojų, kovojančių už savo orumą ir šeimas, indėlį. Popiežius dar kartą pabrėžė labai glaudžius abipusius ryšius, kurie jungia darbą ir žmogaus asmens orumą. Darbas yra viena svarbių žmogaus orumo sąlygų, sakė Pranciškus. Tie, kurie neturi darbo, jaučia, kad jiems kažko trūksta. Darbas išreiškia ir stiprina žmogaus orumą, leidžia jam ugdyti Dievo duotus gebėjimus, padeda užmegzti savitarpio pagalbos santykius su kitais, leidžia pajusti, kad žmogus yra Dievo bendradarbis, leidžia jaustis naudingu visuomenei ir solidariu su savo artimaisiais. Štai kodėl darbas, nepaisant nuovargio ir sunkumų, yra brandos, asmeninio išsipildymo būdas, suteikiantis sparnus drąsiausioms svajonėms.

Pasak Pranciškaus, valstybės socialinės politikos prioritetas turi būti galimybės turėti darbą užtikrinimas visiems žmonėms. Subsidijos gali būti tik laikina pagalba. Gyventi iš subsidijų neįmanoma. Pagrindinis socialinės politikos tikslas – suteikti galimybę dirbti, kad kiekvienas galėtų sau kurti ateitį savo darbu ir išradingumu. Todėl yra būtinas vaisingas ir toliaregiškas darbdavių ir darbuotojų dialogas. (JM / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode