Sprogimas

Politiniai debatai sulaukė neįtikėtino susidomėjimo – susirinkusieji netilpo į salę

debataiPirmadienį, vasario 27 dieną, Mažeikiuose virė politiniai debatai. Juose dalyvavę šeši kandidatai į mero postą, diskutavo aktualiomis rajono temomis, atsakinėjo į rinkėjų klausimus, pristatinėjo savo idėjas. Mažeikių kultūros centre mažojoje salėje vykę debatai sulaukė įspūdingo susidomėjimo – vieniems teko stovėti, o kiti į salę netgi nebetilpo. „Net sapne nebūtume susapnavę, kad jūsų tiek susirinks“, – sakė debatus moderavęs LRT radijo žurnalistas Edvardas Kubilius.

Nuo šiandien, vasario 28 d., prasidėjo išankstinis balsavimas.

 

Diskutavo ne visi kandidatai

Debatus organizavo nešališkas politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“. Nors buvo kviečiami visi kandidatai į mero postą, tačiau dalis jų debatuose nedalyvavo. Diskutavo šeši kandidatai: Eimantas Salatka (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Kęstutis Bartkevičius („Laisvė ir teisingumas“), Rūta Matulaitienė (Lietuvos socialdemokratų partija), Dovydas Punia (išsikėlęs savarankiškai), Živilė Butkė (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“) ir Linas Memys (Lietuvos žaliųjų partija). Debatuose nedalyvavo Nerijus Baužys (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) bei Tomas Stončius (Darbo partija).

Viktorinoje sužibėjo ne visi

Diskusijos pradžioje dalyviai turėjo galimybę prisistatyti. Debatų moderatorius kandidatams be rimtų klausimų buvo paruošęs bendro pobūdžio viktoriną, pavyzdžiui, kas yra Latvijos prezidentas, koks Lietuvoje taikomo PVM tarifo dydis – deja, į kai kuriuos klausimus atsakyti pavyko ne visiems. E. Kubilius pro akis nepraleido ir dabartinės valdžios darbo ir kandidatų sarkastiškai klausė: „Jeigu jūs būsite išrinktas meru, kiek kartų grius koalicija?“

Netrūko ir plojimų, nepasitenkinimo šūksnių

Beveik dvi valandas trukę debatai pasižymėjo ne tik susirinkusiųjų gausa, bet ir aktyvumu – klausimų turėjo ir senjorai, ir jaunimas. Diskutuota apie Mažeikių sporto ir pramogų centro statybas – tai daug aistrų sukėlęs klausimas, palydėtas ir nepasitenkinimo šūksniais. Debatų metu išryškėjo opiausios Mažeikių rajono problemos aktualios gyventojams: kelių kokybė, gatvių apšvietimas. Neišvengta ir švietimo klausimų – diskutuota apie Sodų mokyklos likimą ir jos atgaivinimą. Debatų dalyviai išsakė pozicijas ir vertybiniu klausimu – pasisakė esantys už ar prieš Stambulo konvencijos ratifikavimą.

Prasidėjo išankstinis balsavimas

Nuo šiandien, vasario 28 d., prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose. Rinkėjai, kurie negalės atvykti balsuoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose kovo 5 d., gali pasinaudoti tokia galimybe. Balsavimas iki rinkimų dienos bus organizuojamas ir kovo 1, kovo 2 dienomis nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro.

Mažeikiuose balsavimas iki rinkimų dienos vyks Mažeikių miesto savivaldybės pastate (Laisvės g. 8). Pagrindinę rinkimų dieną – kovo 5-ąją – rinkėjai savo pilietinę valią išreikšti kviečiami į savo rinkimų apylinkes, kurios darbą pradės 7 val. ryto ir balsavimą organizuos iki 20 val. vakaro.

VRK primena, kad svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra asmens dokumentas: Lietuvos Respublikos pasas, asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvos Respublikoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas, pensininko pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.

Akvilės Gabalytės nuotr. Daugiau nuotraukų: (1) Facebook

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode