Sprogimas

Židikuose – Žemaičių festivalis

Rugsėjo 26-ąją rudeniškai šiltos saulės nušviestame Židikų kultūros centro kieme rinkosi miestelio gyventojai, svečiai į Žemaičių festivalį – paminėti Baltų vienybės dieną ir rudens lygiadienį.

Besidraikantys voratinkliai kartu su liaudiška daina kilo auktšyn ir vėl leidosi žemyn paliesdami klausytojų ne tik ausis, bet ir sielas.

Ausiai įprasta žemaitiška šnekta prisimintas Saulės mūšis, trukęs nuo Saulės patekėjimo iki laidos. Atsisveikinta su ilgomis vasaros dienomis, paminint Lyges.

Pasidžiaugta tautodailininkės Irinos Klemenienės pasiekimais. Jos audiniai: rankšluosčiai, žemaitiški sijonai, liemenės, prijuostės, kuriems būdingos vakarų žemaičių savybės, pripažinti kaip tautinio paveldo produktas ir įvertinti tautinio paveldo produkto sertifikatu. Beje, jos kurtais rūbais pasidabino ir renginio vedėja. Audėja žinoma ir kaip edukacinių programų organizatorė bei įvairių projektinių veiklų dalyvė. Šio Žemaičių festivalio metu I. Klemenienei sveikinimo žodžius tarė Savivaldybės mero patarėja Milda Šukienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Izoleta Savickaja.

Menas, žemaitiški pajuokavimai persipynė su daina ir šokiu, kuriuos dovanojo Sedos kultūros centro folkloro ansamblis „Rėmolee“, Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro ansamblis „Bočiai“. Liaudies daina, persipynusi su elektroninės muzikos sąskambiais, suskambo naujai, klausantis elektroninės folk muzikos dueto UraganiuS ir Aira.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų:

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode