Sprogimas

Anykščių turizmas nesnaudžia – nesvarbu lauke ruduo ar žiema

Nors voratinklių rasoj dar saulė juokias, bet vasara atsisveikindama jau pamojo.Lyg draugė tampa rudeninė dargana ar rudenio gaiva. Ruduo įsibėgėja... Dažnam kyla klausimas – ką veikti? Kviečiame atvykti į Anykščius! Čia ištisus metus puikiai dera išskirtinės pramogos ir ramus poilsis, kultūrinės veiklos ir aktyvus turizmas. Anykščių krašto gamta – dar viena unikali dovana ir terapija Jums. Belieka pasirinkti, atvykti ir mėgautis! Anykščiai siūlo ir laukia visais metų laikais.

Pas Kalėdų senelį vėl keliausime Kalėdiniu siauruku

VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ 2021 m. pirmą kartą Lietuvoje pakvietė visus sukurti Kalėdinę dvasią sau ir savo artimiesiems, keliaujant pas Kalėdų senelį Kalėdiniu siauruku. Pasak organizatorių, unikali kelionė žėrinčiu siauruku, atnešė daug džiaugsmo ir šventinės nuotaikos į visų keliaujančiųjų širdis.

 

„Kalėdinio siauruko idėją pristačiau kandidatuodamas į VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ vadovo pareigas ir džiaugiuosi, kad ši idėja tampo 2021 metų Kalėdinio stebuklo dalimi. Tikiu, kad šis renginys prisidės prie siaurojo geležinkelio žinomumo didinimo, šio techninio kultūros paveldo išsaugojimo, o svarbiausia, kad kalėdinės kelionės parveš į visų mūsų namus džiaugsmą, šypsenas ir kalėdines nuotaikas“, - sakė VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius dr. Darius Liutikas.

Lietuvos Kalėdinis siaurukas ir 2022 m. metais veš iš Anykščių siaurojo geležinkelio stoties maršrutu Anykščiai –Troškūnai–Anykščiai bei iš Panevėžio siaurojo geležinkelio stoties.

Kalėdinės kelionės metu keliautojus pasitiks nuotaikingi nykštukai, lydėsiantys kelionėje pas Kalėdų senelį. Nykštukai padės parašyti Kalėdų seneliui laišką, o protmūšio metu papasakos visą tiesą apie Kalėdas ir Kalėdų senelį.

Nuvykę į Troškūnus keleiviai persikels į švytinčius požemius, kuriuose įsikūręs Kalėdų senelio kaimelis. Čia susitiks su Kalėdų seneliu, perduos jam savo rašytus laiškus, gamins eglutei žaisliukus, vaišinsis šilta arbata su sausainiais, žiūrės filmuką apie Kalėdų žvaigždę, kuri atkeliaus tiesiai iš kosmoso. Čia visų lauks staigmenos bei įsimintinas laikas.

Kelionė siauruku pas Kalėdų senelį skirta šeimoms, vaikų ar moksleivių grupėms, organizacijoms, kurioms paruošta atskira programa. Kelionės numatytos 2022 m. gruodžio – 2023 sausio mėnesiais.

Susikurkite Kalėdas, pilnas stebuklų!

Savaitgalis kaimo turizmo sodyboje

Basomis kojomis atsistoti ant rasotos žolės, vaikščioti rudens lapų nuklotais takais... Atverti langą miškui, įsileisti gaivaus pievų kvapo, pajusti gėrį, kurį drauge sukūrė gamta ir žmogus, – štai, kas yra poilsis kaime. Atvykę į pasirinktą kaimo turizmo sodybą laiką praleisite nepamirštamai.

Kiekviena sodyba unikali savo gražiausiomis apylinkes, išskirtinė ūkio augintiniais, siūlomomis paslaugomis. Viskas, ko reikia maloniam poilsiui gamtoje, paruošta ir laukia Jūsų: pirtelė, maudynės ežere ar upėje, o gal norėsite ramiai pasimėgauti šiltu kubilu? Palankiomis oro sąlygomis džiugins surengta iškyla, vakarai prie kepsninės, nuostabūs saulėlydžiai... Šaltuoju metų laiku galima pasimėgauti ypatingomis paslaugomis, pavyzdžiui, pasivažinėti arklių traukiamomis rogutėmis ar žvejoti ant ledo, po pirties įšokti į eketę ar maudytis kubile tarp sniego pusnų.

Moderniai įrengta sodyba ant ežero kranto, medinis namelis miške, o gal namelis medyje – rinktis yra iš ko! Atvykite, išbandykite ir patirkite!

Žiemos pramogos ant Kalitos kalno

Pramogų ir sporto centre „Kalita“ galėsite lenktyniauti su vėju, leisdamiesi rogučių trasa net iki 40 km per valandą greičiu. Čia pat mažųjų lankytojų laukia smagūs maži atrakcionai: ekskavatorius, sunkvežimis, automobiliai bei puiki žaidimų aikštelė. Pasiilgusiems sporto ir adrenalino, siūlome ne tik vasaros, bet ir žiemos pramogas.

Šaltuoju metų laiku Kalitos kalnas pritaikomas kalnų slidinėjimui. Sniego parke su atskiru keltuvu savo jėgas gali išbandyti ekstremalūs snieglentininkai ar patyrę slidininkai. Į Kalitos kalną kyla 5 keltuvai (atskiru keltuvu keliami tik vaikai ir pradedantieji). Neturite slidinėjimui reikalingo inventoriaus? Nestabdykite savęs – viską, ko reikia, galite išsinuomoti pramogų ir sporto centre „Kalita“.Kad laikas parke būtų praleistas turiningai ir saugiai, nepatyrusiems slidininkams perprasti slidinėjimo pagrindus padeda parke dirbantys profesionalūs instruktoriai. Slidinėjimo trasos tamsiuoju paros metu puikiai apšviečiamos. O atsipūsti ir sušilti prie arbatos puodelio galima čia pat įrengtoje lauko kavinėje ar slidininkų patogumui įrengtose šildomose patalpose lankytojų centre.

Žirgynai

Žirgas – tai grožis ir harmonija viename. Nuo neatmenamų laikų žirgo ir žmogaus tarpusavio ryšys yra labai stiprus. Praleiskite aristokratišką laisvalaikį su žirgais puikiose jodinėjimo aikštelėse, dideliame jojimo manieže ar nuostabios gamtos apsuptyje bet kuriuo metų laiku. Šis pasirinkimas Jūsų nenuvils! Žirginio sporto klubai laukia tiek profesionalų, tiek mėgėjų!

Sporto klubas „Vilartas“ vienija žirginio sporto mėgėjus, jaunuosius sportininkus, profesionalus ir žmones su negalia, kurie laiko savo žirgus, treniruojasi ar leidžia su žirgais laisvalaikį. Sporto klubas sudaro palankias sąlygas sportuoti, rengia konkūrų varžybas, skatina su žirginiu sportu susijusių paslaugų ir aktyvių pramogų plėtrą – jodinėjimas miškais ir apylinkėmis, pasivažinėjimas karieta.

Pažinkite žirgą ir grožėkitės gamtos vaizdais jodinėdami. Anykščiuose įsikūrę žirgynai „VIlartas“, „Mikadoras“ ir „Origonas“ nustebins jus nuostabiais jojimo maršrutais ir vasarą, ir žiemą.

Anykščių plaukimo baseinas BANGENIS su mini SPA

30-ąjį sezoną 2022 m. rugsėjo 1 d. pradėsiantis sveikatingumo ir sporto kompleksas BANGENIS lankytojus pasitinka atsinaujinęs šešių skirtingų pirčių kompleksą. Ypatingas dėmesys skirtas lietuviškai pirčiai, kuri visiškai pasikeitus.

Baseino kolektyvas žino, kokia svarbi yra sveikata žmogui, todėl vysto ir plečia savo SPA zoną. Užbaigus rekonstrukciją, SPA zoną sudaro 6 skirtingos pirtys (garinė druskų, turkiška, lietuviška, sausa, infraraudonųjų spindulių ir pirtis su himalajų druskos siena), 2 hidromasažiniai baseinai, sūkurinė vonia, baseinėlis vaikams, šalto vandens kubilėlis.

Norint sustiprinti pirčių poveikį lankytojams, pirtyse paskleidžiami eterinių aliejų išskiriami aromatai, o išskirtinis dėmesys tenka vantai. Pėrimasis vanta lietuviškoje pirtyje yra neribojamas nei laiko, nei savaitės dienos. Tai BANGENIO SPA kompleksui suteikia išskirtinumą.

Plaukimo nauda žmogui neginčytina. Baseine BANGENIS organizuojami įvairūs renginiai, skatinantys pasirinkti plaukimą, kaip laisvalaikio praleidimo būdą. Per kalendorinius metus tradiciškai vyksta renginiai, skirti paminėti Šv. Velykas, šeimos dieną, Šv. Kalėdas.

Laisvalaikį leidžiame kartu net 330 dienų per metus!

SPA VILNIUS Anykščiai

Miškų apsuptas deimantas – tai šiuolaikinis sveikatingumo ir gydomasis SPA Anykščiuose, atitinkantis tarptautinius SPA klasifikacijos standartus ir galintis konkuruoti su Vidurio ir Rytų Europos SPA centrais. SPA įsikūręs Anykščių šilelio ir Šventosios upės prieglobstyje.

4 žvaigždučių viešbutyje moderniai įrengti 47 kambariai, kuriuose vienu metu gali gyventi 110 svečių. Daugelis viešbučio kambarių skirti šeimoms su vaikais, todėl galėsite pasimėgauti ne tik individualiomis SPA procedūromis, tačiau ir atostogomis su šeima.

Restorane MIŠKE galite paskanauti šviežių ir gurmaniškų virtuvės šefų patiekalų.

Gradiali Anykščiai

Gamtos ir poilsio parkas „Gradiali Anykščiai“ kviečia visus, norinčius bent trumpam pabėgti nuo didmiesčių šurmulio, kasdienės rutinos ir pasinerti į išsvajotą ramybės oazę! Poilsio kompleksas įsikūręs atokioje, kalvotoje vietovėje, Anykščių krašto kampelyje, didingo Rubikių ežero pakrantėje.

Svečiams siūlomas jaukus apgyvendinimas vilose, ypatingų skonių kelionė restorane, maksimaliam atsipalaidavimui – pirties ir kubilo malonumai, įvairias aktyvaus laisvalaikio pramogas, modernias žaidimų aikšteles vaikams ir poilsį, kurio kiekvienas nusipelnė! Įspūdingi miškai, visai šalia tyvuliuojantis ežeras ir pramogos kiekvieno skoniui.

Pažintinė programa Anykščių vyno gamykloje

2001 metų pabaigoje Anykščių vyno gamykla atvėrė duris lankytojams ir pristatė šalyje analogo neturinčią pažintinę programą „Vyno kelias Lietuvoje“. Programa, kurią sudaro ekskursija po vyno gamyklą ir Anykščių vyno produkcijos degustacija, kas mėnesį sulaukia daugiau nei 400 turistų.

Programos „Vyno kelias Lietuvoje“ dalyviai keliauja dviem kryptimis: susipažįsta su lietuviško vyno tradicijų kaita ir savo akimis išvysta vaisiaus ar uogos virsmą vynu.

Mokamos degustacijos metu pagal pasirinktą meniu bendrovės specialistai supažindina lankytojus su gėrimų sudėtimi, aromato ir skonio ypatumais, ragavimo kultūra.

Šaudymo centras „Zala Arms“

„Zala Arms“ šaudymo centras – tai puiki vieta mėgstantiems aktyvias pramogas bet kokiu metų laiku. Čia jūsų laukia pažintis su tikrais medžiokliniais, sportiniais bei koviniais ginklais. Tai puiki vieta įvairaus amžiaus žmonėms aktyviai praleisti laiką gamtoje su adrenalino pliūpsniu. „Zala Arms“ šaudymo centras siūlo šaudymą į skriejančius taikinius, „Bėgančio šerno“ rungtį ar tiesiog išbandyti akies taiklumą ir rankos tvirtumą šaudant į stacionarius taikinius. Tad visai nesvarbu, ar jau esate patyrę šauliai, ar dar nelaikėte ginklo rankose – kviečiame atvykti į „Zala Arms“ šaudymo centrą. Čia jūsų laukia patyrę instruktoriai, kurie susipažindins Jus su įvairiomis šaudymo technikomis. Čia gali vykti net įmonės vakarėliai, šeimos šventės, draugų susibėgimas, bernvakariai, mergvakariai ir t. t.

Pintinių sodelis

20 amžiaus pradžios sodyboje, Pelyšos geologinio draustinio teritorijoje, įsikūręs Pintinių muziejus. Sodybos šeimininkai Ligita ir Kazys Morkūnai ilgamečiai pedagogai, sertifikuoti tradicinių amatų meistrai ( pynimas iš vytelių). Sodyboje aplankysite ne tik pintinių muziejų, bet ir susipažinsite su 19–20 amžiaus namų apyvokos daiktais, tų laikų buitimi. Draustinio teritorijoje apžiūrėsite gamtos paminklus, išgirsite vietines legendas. Edukacinėje veikloje „Nupyniau pynimą“ tautodailininkai supažindins su pynimo amato paslaptimis. Pasigardžiuodami žolelių arbata su medumi išmoksite nusipinti krepšelį, malūnėlį, saulę. Gamtos apsuptyje pailsės kūnas ir siela.

Muziejų istorijos

Muziejai Anykščiuose yra tokie įvairūs, jog kiekvienas ras tą, kuris jam pats įdomiausias. O jeigu esate didelis muziejų mylėtojas – siūlome apsilankyti visuose! Anykščiai turi išties plačią muziejų įvairovę.

Su iškiliausiais literatūros klasikais susipažinkite A. Baranausko ir A. Žukausko memorialiniame muziejuje, mažuosius su Anykščių istorija supažindins „Istorijų dvarelis“, meno kūriniais pasigrožėsite Angelų muziejuje – Sakralinio meno centre, technikos mylėtojams patiks Siauruko muziejus, o gal dar nebuvote Arklio muziejuje? Būtinai apsilankykite.

Anykščių panorama iš aukštai!

Kiekvienas metų laikotarpis – tikra dovanėlė fotografams ir visiems, ieškantiems gražių vaizdų. Anykščiai yra „žalioji Lietuvos viršūnė“, rudenį virstanti nenusakomo grožio rudeniškų atspalvių gama, o žiemą pasidabinanti balto sniego apdarais. Pamatykite visas metų spalvas iš aukštai! Bijeikių apžvalgos bokštas, Lajų takas, „Laimės žiburys“, Daumantų, Mikierių, Variaus ir Vetygalos atodangos – gražiausios vietos stebėti besikeičiančią gamtą iš aukštai.

Šaligatvių paslaptys ir sienų pasakojamos istorijos, vandens pramogos ir jaukios nakvynės, neatrasti skoniai, ir daugybė neįprastų pramogų – visa tai šį rudenį ir žiemą patirti siūlo Anykščiai!

Anykščiai – čia gera...

Anyksciai.lt nuotr.


 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode