Sprogimas

Akmenų ir zoologijos muziejuose – ypatinga naktis

akmenuAntradienį, gegužės 18-ąją, Tarptautinės muziejų dienos proga Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus ir Respublikinis Vaclovo Into akmenų muziejus kviečia į akciją „Muziejų naktis“. Į ją gyventojai galės įsitraukti ne tik virtualiai, bet ir gyvai.

Akmenų muziejus įdomiosiomis edukacijomis šią akciją pradeda jau pirmadienį. Jų dalyviai gamins fosilijas, orientacinio žaidimo metu ieškos, kokie augalai, akmenys ir kiti objektai slepiasi muziejaus parke.

Naktį – nuo 22 val. iki 4 val. – muziejuje vyks teatralizuotos ekskursijos. Be to, sušvis paroda „95 gimtadienio žvakutės“, skirta muziejaus įkūrėjui Vaclovui Intui.

Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus naktį durų neatvers, bet kviečia į interaktyvų vaizdo pristatymą-žaidimą „Atspėk, kas aš?“. Jo įrašą bus galima stebėti gegužės 18 d. nuo 20 val. muziejaus internetinėje svetainėje ir socialiniuose tinkluose. 

Akmenų ir zoologijos muziejai jau ne pirmi metai dalyvauja Tarptautinei muziejų dienai paminėti skirtame projekte „Europos muziejų naktis“. Šis nuo 2005 m. organizuojamas projektas jau tapo tradicija, apjungiančia daugelį Europos muziejų ir pritraukiančia milijonus žmonių.

 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode