Parama dėkojame




Sprogimas

Lietaus vandens nutekėjimo sistemos, latakai ir lietvamzdžiai, ką verta apie juos žinoti ir prisiminti?

Lietaus nuvedimo sistema yra neatsiejama bet kurio namo ar pastato dalis. Profesionaliai integruota sistema padeda surinkti lietaus vandenį nuo stogo ir sumažina vandens srautą į gruntą, nepažeidžiant pastato struktūros. Kokybiška lietaus nuvedimo sistema gali ne tik sukurti saugumą, bet ir ilgą laiką atlikti savo funkcijas, dėl to rinkitės tik geriausias priemones savo namams, kad jų netektų keisti. Iš tiesų, sistemos yra skirtingos ir pagamintos iš skirtingų medžiagų (PVC, plieno), todėl stogo ir latakų ekspertai patars, kuri sistema tinka kiekvienai situacijai.

Lietaus nuvedimo sistema ( lietaus latakais, lietvamzdžiais ir kt.) dažniausiai užbaigiami stogo dangos darbai, dėl to jiems reikia skirti pakankamai dėmesio, kad jie būtų kokybiški ir tinkamai naudojami. Vanduo yra tokia medžiaga, jog lašas po lašo ir atrodo, kad ir per namą prasiskverbti gali, dėl to visa apdaila turi būti tinkamai padaryta, kad taip nenutiktų. Jei Jus domina lietaus nuvedimo sistemos, apsilankykite internetiniame kataloge - budmat.com.

Tai verta žinoti apie latakus ir lietvamzdžius, vandens nuvedimo sistemas:

  • Geriausias lietaus latako nuolydis yra 3-5 mm, kad dulkės ir lapai nepatektų į lataką. Mažiausias 2-3 mm nuolydis yra pakankamas, kad vanduo galėtų nutekėti, o ne stovėti. Tačiau geresniam išsivalymui patartina padidinti iki 4-5 mm.
  • Pagal galiojančius statybos įstatymus ir galiojančią praktiką, rengiant vieno kambario namo techninį projektą, nebūtina nurodyti lietaus vandens surinkimo ir valymo būdo. Pagal aplinkos apsaugos reikalavimus, lietaus vandens ant gyvenamųjų namų stogų nereikia rinkti ar valyti. Atsižvelgiant į visa tai, lietaus vandens surinkimas nuo stogo priklauso tik nuo paties statybininko valios ir galimybių, tačiau visuomet yra rekomenduojama namui įrengti lietvamzdžius ir latakus.
  • Lietaus nuvedimo sistemos paskirtis yra surinkti lietaus vandenį nuo stogo ir reguliariai nukreipti jį reikalaujama kryptimi, kad būtų išvengta galimo neigiamo lietaus vandens poveikio pastato konstrukcijai. Sistema apsaugo fasadą, pagrindą ir grindinio medžiagas nuo lietaus vandens įtakos, taip prailginamas šių elementų tarnavimo laikas, dėl to pagelbėkite patys sau ir įsirenkite latakus ir lietvamzdžius.
  • Tekėdamas vanduo nuo stogo jums plaus pamatus, todėl galimas pamatų sėdimas. Be to, sienos nebus tinkamai apsaugotos nuo oro sąlygų - kiekvieną kartą lyjant pamatysite aptaškytas sienas, kurios paskatins greitesnį išorinio sluoksnio irimą, jei neturėsite latakų ir lietvamzdžių.
  • Jei norite apsaugoti savo lietvamzdį nuo užsikimšimo, reikia apsaugoti lataką, nes į jį pirmiausia patenka lapai. Reikėtų virš latako padaryti lankstinuką iš perforuotos skardos, nes manoma, jog tada vanduo prabėgtų, o lapai nepapultų į lataką ir neužsikimštų.
  • Ant kalvos, jei aukštis yra bent 3 metrai, palyginti su supančia aplinka, lietaus vandens nuvedimo sistemos nereikia, tačiau paviršinį vandenį reikia išleisti. Beje, tai svarbu jungiant vandens filtrą, nes praplovimo metu reikia išleisti daug vandens, geriausia, kad jis būtų lietaus. Vamzdis turi būti klojamas mažiausiai 1 metro gylyje, kad būtų išvengta šalčio.
  • Kuris latako laikiklis yra geriau universalus ar prailgintas? Ar jis tvirtinamas ant gegnių, ar ant tvirto medinio pagrindo? Jei gegnės nepjaustomos 90 laipsnių kampu ir nėra universalaus tvirtinimo varianto, geriau naudokite prailginimo laikiklį. Bet kokiu atveju, techniškai, jie nesiskiria.

Prieš pradėdami statybas ir kitus namo apdailos darbus pasitarkite su specialistais, jie visuomet patars, ką rinktis geriausia. Įrengiant namą, labai svarbi yra vandens nuvedimo sistema, nes jos pagalba lietvamzdžiai ir latakai sustabdo vandens nutekėjimą pačiu namu, o tai padeda namui ilgiau išsilaikyti ir likti gražiu.

21-367

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode