Sprogimas

Kaip yra montuojama nuotekų valymo sistema?

Nuotekos yra viena iš problemų su kuria dažniausiai susiduria nuosavus namus turintys žmonės. Nesirūpinant šios sistemos švara, gali nutikti taip, kad visi nešvarumai, kurie kaupiasi po žeme, vieną dieną ištrykš į išorę bei „papuoš“ jūsų kiemą. Tam, kad taip nenutiktų, reikėtų įsirengti specialų valymo įrenginį, kuris padeda palaikyti švarą požeminėje sistemoje. 

Kaip reikėtų pasiruošti valymo sistemos montavimui?

Visa procedūra prasideda nuo duobės iškasimu. Žinoma, duobė turi būti tokio dydžio, kokio yra valymo sistemos įrenginys bei atitikti jos gabaritus. Duobė yra baigiama kasti tik tada, kai lieka 20 centimetrų iki projektinės duobės gylio, taip, kad nebūtų pajudinamas pagrindas. Valymo sistemos įkėlimas į duobę priklauso nuo to, kai yra užtikrinta, kad atitekėjimo ir ištekėjimo vamzdžiai yra tinkamo gylio ir nuolydžio. 

Vietos pasiruošimas priklauso nuo to, kokio diametro yra kanalizacijos vamzdis bei nepamiršti nuolydžio, kuris privalo būti išlaikytas vienam tiesiniam metrui 2 - 2,5 centimetrų. Labai svarbu atkreipti dėmesį į viršutinę dalį, o tai yra nuotekų persipylimo slenkstis, kuris turi būti horizontalus. Jeigu ši dalis nebus horizontali - valymo sistema tinkamai neatliks savo funkcijų. Tam, kad viskas būtų atlikta tvarkingai, montavimo pradžioje yra užpilamas vanduo ant viršutinėje dalyje esančiu apskritimo formos lataku. Tam, kad latakas būtų užpildytas pakankamu vandens kiekiu, reikia laikinai „užaklinti“ išbėgimo movą. 

Norint tinkamai pasiruošti nuotekų valymo sistemos montavimui, rekomenduojama kreiptis į profesionalius šios srities atstovus. August.lt  gali padėti ne tik su sistemos montavimu, bet ir patarti kokios medžiagos yra ilgaamžės bei patvarios. 

Nuotekų valymo įrenginio užpylimas

Vienas iš nuotekų valymo sistemos montavimo etapų yra užpylimas. Šis procesas vyksta palaipsniui, kai iš anksto atvežtas smėlis yra pilamas 20 - 30 centimetrų sluoksniais ir sutankinamas vibro plokšte. Jeigu smėlis yra sausas, tuomet tankinimo metu jį reikėtų sudrėkinti vandeniu. Užpylimo metu, pilant smėlį į duobę aplink nuotekų valymo įrenginį, tuo pat metu yra po truputį pilamas ir vanduo.
Užpylus visą įrenginį smėliu, reikia uždėti dangtį. Šis reikalingas tam, kad toliau vykdant kasimo darbus, pilamas smėlis nepatektų į valymo įrenginio vidinę dalį. Jeigu įrenginio įgilinimas yra daugiau nei 1,2 metro, tuomet papildomai reikalingas paaukštinimo žiedas.

Kaip įrengti valymo sistemą, kai yra aukšti gruntiniai vandenys?

Esant aukštiems gruntiniams vandenims, nuotekų valymo sistemos įrenginys turi būti montuojamas prie gelžbetoninio pagrindo. Šiam principui galimi keli montavimo būdai. Vienas iš jų yra, kad nuleidus ankeravimo plokštę, ant jos pagrindo užpilti 10 - 20 centimetrų storio smėlio sluoksnį bei jį sutankinti. Po šio proceso, įrenginį reikėtų montuoti prie ankeravimo plokštės, o gelžbetoniniame žiede išgręžti dvi skyles. Vienas nerūdijančio plieno lyno galas yra perkišamas per išgręžtas skyles, o kitas per nuotekų valymo laikiklius.

21-358

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode