Sprogimas

Šalies bibliotekas pasieks beveik 5,8 mln. eurų vertės kompiuterinė įranga

irangaLietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka 60-čiai savivaldybių perduos kompiuterius, kompiuterinę ir kitą informacinių technologijų bei programinę įrangą, kurios bendra vertė siekia beveik 5,8 mln. eurų.

Tokiam Kultūros ministerijos parengtam nutarimo projektui pritarta Vyriausybės posėdyje. Kompiuterinę ir programinę įrangą savivaldybės perduos jų teritorijose esančioms viešosioms bibliotekoms.

Tarp šios įrangos – ne tik įprasti kompiuteriai ir spausdintuvai, bet ir Brailio rašto spausdintuvai, skaitymo balsu įrenginiai, virtualios realybės akiniai, išmanieji ekranai, sintezatoriaus programinė įranga, televizoriai.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka įsigijo kompiuterinę ir programinę įrangą, skirtą savivaldybių viešosioms bibliotekoms, vykdydama investicinį projektą „Bibliotekų kompiuterizavimas“ ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis bendrai finansuojamą projektą „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“.

Šių projektų tikslas – plėtoti ir atnaujinti viešosios prieigos kompiuterių infrastruktūrą viešosiose bibliotekose, sudarant sąlygas joms dalyvauti gyventojų skaitmeninių kompetencijų ugdymo ir vietos skaitmeninio turinio kūrimo bei kitose skaitmeninės informacijos iniciatyvose. Bus ne tik atnaujinta viešosios interneto prieigos infrastruktūra savivaldybių viešosiose bibliotekose, bet ir pasiūlytos tokios technologijos, kurių gyventojai dar neturėjo: sukurtos naujos darbo vietos darbui su vaizdo, garso ir grafine medžiaga, asmenų inžinerinius gebėjimus lavinančiais konstruktoriais, robotikos rinkiniais, taip pat darbui su virtualios realybės ir kitais įrenginiais.

Juliaus Kalinsko / BNS nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode