Sprogimas

„Nacionalinės EKO lenktynės“ finišavo ant 10 irklenčių

Liepos 8-ąją finišą pasiekė „Nacionalinės EKO lenktynės“ – interaktyvus edukacinis žaidimas, kuriame šiemet dalyvavo daugiau nei 24 tūkst. žmonių. Tokias lenktynes VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ inicijavo jau antrą kartą, o žaidimo pabaigoje net 96 proc. atsakiusiųjų dalyvių pripažino, kad pramoginis žinių turnyras paskatino atsakingiau rūšiuoti, labiau domėtis ekologijos temomis.

 

„Nacionalinės EKO lenktynės“ šiemet sulaukė tokio pat didelio populiarumo kaip ir pernai. Tvarumo ir aplinkosaugos temoms neabejingi piliečiai aktyviai dalyvavo projekte ir kvietė prisijungti draugus. Galima teigti, kad antrus metus iš eilės surengtas žaidimas Lietuvoje padėjo sukurti virtualią bendruomenę, kuri kaupia vertingas žinias ir jas pritaiko saugodama aplinką, puoselėdama tvarų gyvenimo būdą“, – teigia VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ (USAD) vadovas Gintaras Varnas.         

Dalyviams buvo parengta net 500 skirtingų klausimų, susijusių su žmogaus veiklos poveikiu aplinkai, tvarumu, klimato kaita, kasdieniais įpročiais ir t. t. Tad į EKO lenktynes įsitraukę vaikai ir suaugusieji kasdien turtino savo žinių bagažą.

Žinių turnyras šiemet buvo itin dinamiškas, mat kiekvienas dalyvis turėjo oponentą – kitą žaidėją, kuris taip pat atsakinėjo į tuos pačius klausimus, o vėliau buvo palyginami abiejų rezultatai. Telefono ekrane dalyviams teko kuo greičiau pasirinkti teisingus atsakymus, taip pat mikliai dėlioti žodžių grandinėles.

Organizatorių teigimu, kadangi lenktynininkų laukė šimtai klausimų, tad kiekvienas teisingas atsakymas programėlėje buvo tarsi dar vienas metras, nubėgtas švaresnio pasaulio link, o visas dalyvavimas turnyre – lyg ilgas ekomaratonas, kurio buvo galima įgyti vertingų žinių ir laimėti ekologiškų prizų.

Užsiregistravę žaidėjai pelnyti taškų galėjo ne tik atsakę į klausimus, bet ir pakvietę prisijungti draugų ar dalyvavę lenktynėse tam tikrą skaičių dienų. Be to, kiekvienas žaidėjas turėjo personalizuoti savo profilį – virtualiai susikurti smagų personažą, parenkant spalvingą figūrėlę, aprangą, batelius ir atributus.

G. Varnas pastebi, kad daug lenktynių dalyvių šiemet stengėsi tapti EKO čempionais – pasiekti aukščiausią „Nacionalinės EKO lenktynių“ lygį. Žaidėjų ryžto neatšaldė net ir gana sudėtingi klausimai apie cheminius, biologinius procesus.

Atnaujintas interaktyvus edukacinis žaidimas vyko nuo gegužės 10 dienos ir kvietė atsakinėti į įvairių sričių klausimus, atskleidžiančius žmogaus veiklos poveikį aplinkai. Sėkmingai pasirodę žaidėjai po kiekvienos „Nacionalinės EKO lenktynių“ savaitės galėjo tikėtis vertingų prizų, kurie buvo dalijami burtų keliu. Turnyro prizų fondą sudarė stilingi maišeliai, gertuvės, išmaniosios apyrankės, belaidės ausinės, o net dešimt EKO čempionų už puikų pasirodymą laimėjo irklentes – pagrindinį edukacinio žaidimo prizą.

„Nacionalinės EKO lenktynėse“ galėjo dalyvauti kiekvienas, atsisiuntęs nemokamą programėlę į savo mobilųjį telefoną.

Apie VšĮ „Užstato sistemos administratorius“:

Užstato sistema Lietuvoje veikia nuo 2016 m. Jos veikla šalyje rūpinasi Lietuvos gėrimų gamintojų, importuotojų bei pardavėjų įsteigta ne pelno organizacija VšĮ „Užstato sistemos administratorius“. USAD kasmet surenka 9 iš 10 į rinką išleidžiamų gėrimų skardinių bei vienkartinių stiklinių ir plastikinių butelių. Planuojama, kad dėl sistemos dalyvių bei šalies gyventojų sąmoningumo, šiemet gali būti surinkta ir perdirbti perduota daugiau kaip 615 mln. vienkartinių pakuočių.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode