Sprogimas

Kodėl žmonės skaito romanus?

Romantinės novelės, romanai yra vienas iš sėkmingiausių ir populiariausių literatūros žanrų. Tai knygos nunešančios į romantikos ir meilės šalį, leidžiančios įsigilinti ne tik į knygoje aprašomų žmonių santykius, bet ir lengviau analizuoti ir suprasti savus. Tai nuostabus fantazijų, intrigų ir beribės meilės pasaulis, kuris užburia, įtraukia ir tampa kasdieninių minčių dalimi. Nors tikima, kad romanus daugiausiai skaito moterys, tiesa yra ta, kad romanai populiarūs ir stipriosios lyties - vyrų tarpe. Romanai puikuojasi perkamiausių knygų lentynose, o populiariausios literatūros sąrašuose, dažniausiai, užima garbingas, pirmąsias vietas. Tačiau, taip yra ne be reikalo. Šiame straipsnyje aptarsime tai, kodėl žmonės skaito romanus ir kas juos padaro tokius populiarius. 

Romanai suteikia galimybę skaitytojui pajusti tai ką jis slaptai norėtų jausti

Romantinė literatūra suteikia skaitytojui įvairiausius jausmus, įsuka jį į emocinį sūkurį. Romanai leidžia tapti įvykių centre, susitapatinti su istorijos veikėjais bei išgyventi jausmus, kuriuos norėtųsi patirti savuose santykiuose. Tai puikus būdas ne tik analizuoti santykius bendrai, bet ir geriau suvokti savus. Tiesa, dažnai, romantinio tipo knygos leidžia ir pabėgti nuo savo kasdienių problemų, suvokti meilę ir santykius kitaip. Romanai tampa saugia, bet tuo pačiu, jaudinančia ir įtraukiančia sfera, leidžiančia pajausti kitokias emocijas ir jausmus, be būtinybės išgyventi knygoje pasakojamos istorijos realiame gyvenime. Tiek istorijos herojai, tiek visa knygoje pasakojama istorija gali tapti puikiu pabėgimu, nuo kasdienių ir varginančių problemų. 

Leidžia išgyventi patirtis, kurios sunkiai būtų išgyvenamos realiame gyvenime

Romanų autoriai skaitytojui nori suteikti realiame gyvenime sunkiai įgyvendinamas ar sutinkamas situacijas. Jose gausu žadą atimančių patirčių ir nuotykių, romantiškų scenarijų, kurie dažnai yra slaptos skaitytojų fantazijos ar norai. Tokios knygos leidžia šiuos norus išpildyti, žinoma, savo galvoje, bet tai yra puikus būdas praplėsti vaizduotę, pasinerti į fantazijas. Romanas gali aprašyti istoriją vykstančią negyvenamoje, gražioje saloje, ištaigingoje karalystė, bet tuo pat metu, veiksmas puikiai gali vykti įprastinėse miesto gatvėse. Juose pilna veikėjų, kurie daugeliu atveju atitinka svajonių vyro ar moters aprašymą, kurie žavi ir užburia skaitytoja, leidžia įsivaizduoti save jų vietoje. 

Romanai įkvepia keistis 

Romanų centre - santykių peripetijos. Juose gali būti aprašomi tiek tragiški, tiek labai gražūs santykiai - visi jie apsupti intrigomis, romantiškomis ir aistringomis detalėmis, kurios skatina ne tik labiau įsitraukti į patį knygos skaitymą, bet ir skatina keistis. Kaip ir daugelis žino, knygos moko žmones. Ne išimtis yra ir romantinė literatūra, kuri įkvepia keisti savo santykius, juos gerinti ir puoselėti. Na, o kadangi, daugelyje romanų yra aprašomos tokios situacijos, kurias kiekvienas lengvai gali pritaikyti savo gyvenimui, lengva rasti tokią, kuri labiausiai atitinka šiuo momentu išgyvenamus jausmus. Išanalizavus knygoje aprašytas situacijas, herojų elgseną, daugelis jaučia įkvėpimą keisti savo santykius, juos labiau puoselėti, aiškintis jų pliusus ir minusus. Tokios knygos tampa tarsi terapija ir nušvitimas vienu metu, jos suteikia viltį.

Graži pabaiga 

Nors yra ir išimčių, bet romantinė literatūra, romanai turi tendenciją pasibaigti laimingai. Na, o dažnam skaitytojui, kaip ir romantinių filmų mėgėjui, laiminga, meilės kupina, graži pabaiga suteikia viltį, kuri neleidžia nusivilti meile ir jausmais. Žinoma, įvykiai iki tos, ilgai lauktos ir išsvajotos laimingos pabaigos yra apgaubiami intrigomis, tragiškais nuosmukiais, pykčiais ar net neapykanta, o šios peripetijos tik dar labiau įtraukia, sudomina ir sukuria nekantrumo jausmą, nežinant kas nutiks toliau. Laiminga ir graži pabaiga neleidžia nusivilti žmonėmis, santykiais ir meile. Dažnu atveju, romanus žmonės skaito kaip vaistą po asmeninių, nutrūkusių santykių, ieškodami paguodos, palaikymo ar paprasčiausio pabėgimo nuo savęs ir tuo momentu išgyvenamų jausmų. Ir iš tiesų, romanai ir laimingos jų pabaigos suteikia vilties, kad net ir realiame gyvenime, išgyvenus nuosmukius, sunkumus bei kitas problemas, graži pabaiga ar istorijos vingis, vis vien įvyksta. 

Jei ieškote įkvėpimo keisti save ir savo santykius, norite išgyventi nepatirtus jausmus, nukelti save į situacijas, kuriose savęs negalėtumėte įsivaizduoti arba jei jūsų širdis trokšta romantikos, meilės ir visų, pačių gražiausių jausmų apipintų intrigomis - geras romanas yra tai ko jums reikia. Tik varle.lt rasite didelį, įvairių romanų bei kitų žanrų knygų pasirinkimą, už ko gero geriausią kainą. Apsilankykitehttps://www.varle.lt/knygos/ ir išsirinkite geriausią romaną vakaro skaitiniams! Gero skaitymo!

21-399

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode