Sprogimas

Kripto investavimas – kokios santaupos reikalingos?

financerKriptovaliutos – tradicinių valiutų alternatyva, itin sparčiai išpopuliarėjusi ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Lygiai taip pat, kriptovaliutos tapo ir itin populiaria investicine kryptimi – vis daugiau piliečių, ypač jaunimo, veržiasi išbandyti šį uždarbio būdą.

Tačiau kokios santaupos yra reikalingos pradžiai? Kaip apsaugoti savo santaupas ir nepatirti didelių nuostolių? Kalbamės su Financer Lietuva platformos atstovais.

Kriptovaliutos – ne kiekvienam

Kalbėdami apie investavimą į kriptovaliutas, ekspertai visų pirma perspėja, jog tai yra rizikingas investavimo būdas, reikalaujantis atsargumo bei kantrybės norint mokytis.

Jų teigimu, dėl savo decentralizuotos kilmės bei, kartais, neprognozuojamų kainos šuolių, kriptovaliutos gali tiek atnešti nemažo pelno, tiek sukelti nuostolių. Būtent dėl to prieš „neriant“ į šį investavimo būdą reiktų gerai pasverti, ar esate pasirengę klysti, patirti nuostolių, bei mokytis iš savo klaidų.

Financer atstovai primena, jog svarbiausia – pasirinkti saugią kriptovaliutų keityklą. Gerai įsitvirtinusios kripto keityklos ne tik bus ženkliai saugesnės, bet ir gali pasiūlyti mažesnius mokesčius bei geresnes investavimo galimybes.

Kokios santaupos reikalingos?

Jei norite išbandyti investavimą į kriptovaliutas, tą tikrai galite padaryti – pašnekovai sako, jog pradėti investuoti galima vos per valandą. Tačiau kokios santaupos tam yra reikalingos?

Kalbinami ekspertai sako, jog nors minimalaus ar maksimalaus investavimo limito nėra, jų nuomone vis dėlto geriausia pradėti su 50 – 100 eurų pradine suma. Finansinių produktų specialistai sako, jog ši suma yra geras aukso viduriukas - pasisekus galima uždirbti apčiuopiamo pelno, o patyrus nesėkmę – išvengti didesnių nuostolių.

 

Anot jų, išbandžius šį uždarbio būdą bei įgavus žinių, galima pradėti investuoti ir didesnėmis sumomis, tačiau svarbiausia, jog asmuo investuotų tik tiek, kiek gali sau leisti prarasti – taip išvengsite finansinių nemalonumų.

Patarimai pradedantiesiems

Vertėtų nepamiršti ir keletos patarimų, kurie pradedantiesiems investuotojams padės apsaugoti savo santaupas bei sėkmingai siekti pirmojo pelno.

Kalbinami Financer platformos atstovai sako, jog pradedant investuoti į kriptovaliutas, svarbiausia laikyti keturių paprastų patarimų.

Visų pirma – investuokite tik tokia suma, kokią sau galite leisti prarasti. Ekspertai sako, jog nors kriptovaliutos ir yra pražudžiusios tūkstančių žmonių santaupas, taip dažniausiai nutinka dėl to, jog patyrę pirminę sėkmę bei sugundyti galimybės greitai praturtėti, žmonės puola investuoti viskuo, ką turi – net neįvertindami realios rizikos.

Pašnekovai sako, jog net ir patyrę kripto investuotojai niekados nerizikuos visomis savo turimomis santaupomis – šios investicijos gali būti nenuspėjamos, tad rizikingam investavimui vertėtų skirti ne daugiau nei 20 - 30% savo santaupų.

Kitas patarimas – neskubėti. Analitikų teigimu, investavimas į kriptovaliutas yra atsargus ir žinių reikalaujantis darbas, tad prieš investuojant pirmą kartą (ir visus kitus kartus) vertėtų pasidomėti patyrusių investuotojų nuomone, rinkos tendencijomis bei nuolatos gilinti žinias. Paprasčiau tariant, investavimas į kriptovaliutas nėra „pasyvus“ uždarbis – juo reikia nuolatos rūpintis ir jį sekti.

Trečias ir paskutinis ekspertų pateikiamas patarimas – gerai atsirinkti viską, kas susiję su jūsų investicijomis. Tai yra, rinktis tik gerai patikrintą bei žinomą kripto prekybos platformą, kaip ir išsirinkti perspektyvią, stabilią kriptovaliutą.

Financer Lietuva atstovai sako, jog šiuo metu rinkoje cirkuliuoja tūkstančiai skirtingų kriptovaliutų, o investavimas į naujas (ar neįsitvirtinusias) kriptovaliutas gali būti pražūtingas žingsnis – nors kai kurių vertė ir gali išaugti tūkstančius kartų, vis dėlto daugumos tokių valiutų vertė liks netoli absoliutaus nulio.

23-188

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode