Sprogimas

Šunų maistas: kokios klaidos daromos dažniausiai?

Jei auginate šunį, tokiu atveju, siekdami užtikrinti kokybišką jo gyvenimą, turite skirti ir didelį dėmesį įvairiems jo priežiūros elementams ir maistas neabejotinai yra vienas. Siekiant sudaryti šuniui tinkamiausią valgiaraštį, nesunku pastebėti, kad laukia šimtai pasirinkimų – ir maisto, kurį į tiesiog valgote patys, ir specializuoto maisto, kur į galite nupirkti savo augintiniui.

Belieka tik pridurti, kad nors šuns mityba bei valgiaraščio formavimas daugeliui atrodo visiškai savaime suprantamas dalykas, tačiau nėra taip – pasirodo, labai dažnai yra daromos įvairios klaidos, kurių svarbu vengti. Jei klaidingi poelgiai pasirenkant šunų maistą, bus daromi ilgesnį laiką, jūsų augintinis gali susidurti su rimtomis sveikatomis bėdomis. Taigi, pats metas susipažinti su klaidomis bei jų nedaryti, kad būtų parinktas tik tinkamas šunų maistas ir, kad jūsų augintinis galėtų mėgautis puikia savijauta. Taigi, kokios klaidos yra daromos dažniausiai ir ko svarbu vengti?

 

Įsigyjama didelė pakuotė šunų maisto

Ne paslaptis, kaip elgiamės mes žmonės – vos tik pamatę, kad rinkoje pasirodė naujas maisto produktas, dažniausiai skubame išbandyti, pasimėgauti naujais skonio potyriais ir, jei jie mus tenkina, tuomet įtraukiami naują gaminį į savo nuolatinį racioną. Taigi, nieko keista, kad labai dažnai yra norima naujais gaminiais palepinti ir savo augintinį ir vos tik pamatę, kad rinkoje pasirodė naujas gaminys, didelė dalis auginančių šiuos gyvūnus, taip pat skuba nupirkti naujo idealo. Naujovės yra iš tiesų gerai, nes tai – puiki proga taip pat pamaloninti savo augintinio skonio receptorius. Tačiau verta akcentuoti, kad yra daroma ir didelė klaida – žmonės tiesiog nuperka didelę pakuotę naujo ėdalo, net nepagalvodami apie tai, kad galbūt naujasis skonis augintiniui bus visiškai nepriimtinas ir pakuotė tiesiog liks nesunaudota. Taigi, kad išvengtumėte tokios nemalonios situacijos, tiesiog pasielkite kur kas išmintingiau – nupirkite tik mažą pakuotę šuniško ėdalo ir tik tuo atveju, kai įsitikinsite, kad maistas jūsų augintiniui iš tiesų patinka, tik tuomet įsigykite didesnę.

Leidžia smaguriauti šokoladu

Kad žmonės mėgsta šokoladą – tai nėra jokia naujiena. Daugelis mūsų tiesiog neįsivaizduojame rytinio kavos puodelio ar vakarinės arbatos be šio gardaus deserto. Tačiau, tie kurie augina šunis, ko gero, jiems taip pat jau tikrai nėra naujiena ir tai, kad šį gardėsį mėgsta ir augintiniai. Ir tikrai netrūksta tokių žmonių, kurie prisipažįsta, jog kartas nuo karto duoda savo augintiniui gabalėlį šios skanėsto. Tačiau verta akcentuoti, kad tai yra vienas blogiausių dalykų, kokį tik galite padaryti – atminkite, kad šokolade esančios medžiagos neigiamai veikia širdies veiklą, tad jūsų augintinis gali aptirti rimtų sveikatos problemų. Kad taip nenutiktų, kad nemalonių situacijų išvengtumėte tiek jūs, tiek jūsų augintinis, tokiu, atveju belieka tik prisiminti, kad išeitis vis tiek yra – tiesiog įsigykite specialiai šunims skirto šokolado, kuris yra tokio pat skonio, kaip ir įprastas šokoladas, tačiau iš jo yra pašalintos visos medžiagos, kurios galėtų pakenkti jūsų augintiniui.

Ne visos daržovės tinkamos

Kad žmonėms valgyti daržoves yra labai sveika, tai žino kiekvienas iš būtent dėl šios priežasties, jų derėtų valgyti kuo daugiau. Kiekviena daržovė žmogui yra savaip naudinga, tačiau pagrindinė priežastis – jose slypintys vitaminai bei mineralai. Tačiau, kai kalbame apie šunis, tikrai nebūtų galima sakyti, kad visos daržovės yra tinkamos. Ypač vengti reikėtų tokių daržovių ko svogūnai ar česnakai. Taigi, jei planuojate pirkti ne specializuotą maistą, o ruošti jį patys ir jei, norite praturtinti jį daržovėmis, būtinai pasidomėkite, kokių daržovių reiktų vengti, o česnakai bei svogūnai, tikrai patenka į šį sąrašą.

Taigi, apibendrinant belieka tik pridurti, kad, jei auginate šunį, turi būti parinktas ir tinkamiausias šunų maistas. Dėmesį verta atkreipti į tai, užtikrinti bus kur kas paprasčiau, jei vengsite tam tikrų klaidų, pavyzdžiui: jei išvydę naujo šunims skirto ėdesio, atsisakysite idėjos įsigyti iš karto didelė pakuotę ir apsiribosite mažyte vien tik tam, kad įsitikintumėte, ar jūsų augintiniui maistas iš tiesų patiks; jei vietoje įprasto šokolado, kurį mėgstate aptys, savo augintiniui duosite tik specialiai šunims skirtą šokoladą, iš kurio yra pašalintos pakenkti galinčios medžiagos, o taip pat – jei nusprendę patys paruošti maisto, nenaudosite pakenkti galinčių daržovių, tokių kaip česnakai ar svogūnai.

21-191s

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode