RETRO

A. Adamkus sako rinkimuose balsavęs už merą, kuris gali sąžiningai rūpintis miestu

adamkusIš anksto Vilniaus mero rinkimuose balsavęs kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako pasirinkęs kandidatą, kuris gali sąžiningai rūpintis miestu.

„Tokį, kuris gali tikrai efektingai, sąžiningai ir gerai rūpintis miestu“, – paklaustas, kokį kandidatą pasirinko, sakė buvęs šalies vadovas.

Kalbėdamas apie tai, kaip apskritai vertina sostinėje vykusius rinkimus, jis teigė, kad pasirinkimas buvo didelis.

„Priimame tai, ką dauguma pasirinko“, – apie pirmojo turo rezultatus sakė jis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, dabartinis vicemeras Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas į sostinės merus Valdas Benkunksas pirmajame ture surinko 30,79 proc., o buvęs sostinės meras Artūras Zuokas – 21,4 proc. balsų.

VRK šių rinkimų metu sulaukė kritikos iš politikų ir kandidatų, kai jau po pirmojo turo iš rinkimų buvo išbraukti į antrąjį turą patekę kandidatai į merus – „laisvės ir teisingumo“ kandidatė Dalia Štraupaitė Visagine ir „valstiečių“ kandidatas Kęstutis Tubis Anykščiuose.

Po teismų sprendimų VRK galiausiai buvo priversta grąžinti juos abu į rinkimus.

Paklaustas, kaip vertina šią situaciją, V. Adamkus sakė, kad tai yra „vidaus nesusitvarkymo problema“.

„Tikiuosi, kad pasimokėme ir ateityje tos klaidos nepasikartos“, – kalbėjo jis.

Trečiadienį tęsiasi balsavimas iš anksto renkant merus antrajame ture 34-iose savivaldybėse. Penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose, o kovo 19-ąją, sekmadienį, rinkėjai savo pilietinę valią pareikšti kviečiami į savivaldybės rinkimų apylinkes.

VRK duomenimis, antradienį, per pirmąją išankstinio balsavimo dieną, savo valią antrajame merų rinkimų ture išreiškė beveik 23,6 tūkst. arba 1,66 proc. rinkėjų.

Per pirmąjį turą merai buvo išrinkti 26-iose savivaldybėse. Tam reikėjo surinkti per 50 proc. rinkimuose dalyvavusių gyventojų balsų.

Autoriai: Austėja Masiokaitė-Liubinienė, Paulius Perminas

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode