Sprogimas

Svarbiausi penktadienio įvykiai

penBNS pateikia svarbiausių penktadienio naujienų Lietuvoje ir užsienyje apžvalgą:

Įtampa ligoninėse. Daugėjant COVID-19 pacientų, Vilniaus klinikinė ligoninė ir Santaros klinikos priima tik skubius pacientus, stabdo planinę hospitalizaciją.

Mokami testai. Ketvirtadienį parlamentarai pirmajame balsavime pritarė, kad nuo COVID-19 nepasiskiepiję darbuotojai mokėtų už testus. Dėl projekto priėmimo turėtų būti balsuojama kitą savaitę.

Žmogaus teisių taryba. Lietuva pirmą kartą išrinkta į Jungtinių Tautų Žmogaus teisių tarybą. Joje šalis bus trejus metus nuo 2022-ųjų. Į tarybą po pusketvirtų metų sugrįžo ir Jungtinės Valstijos.

Sąsajos su terorizmu. Pranešta, kad nuo liepą įvestos ekstremalios situacijos iš Lietuvos jau išsiųsti keturi su terorizmu susiję asmenys. Daugiau nei dešimt yra stebimi, tačiau jie izoliuoti ir, pasak politikų, grėsmės nekelia.

„Forum Cinemas“ akcijos. Konkurencijos taryba pareiškė, kad Estijos verslininkai negalės įsigyti likusių „Forum Cinemas“ kino teatrus Lietuvoje valdančios bendrovės „Forum Cinemas Lithuania“ akcijų, nes laiku nepateikė informacijos. 

Koronaviruso situacija. Nustatyti 2736 nauji COVID-19 atvejai, mirė 15 žmonių, tarp jų – jaunesnė nei 30-ies moteris. 2,6 tūkst. žmonių paskiepyta pirmąja vakcinos doze. Ligoninėse šiuo metu gydomi 1571 COVID-19 pacientai.

Vokietijos koalicija. Vokietijos Socialdemokratų partija, žalieji ir liberali Laisvoji demokratų partija paskelbė pasiekę preliminarų susitarimą dėl naujos šalies vyriausybės. Jame numatyta išlaikyti finansinę drausmę ir neįvesti naujų mokesčių, ankstinti anglies energetikos atsisakymą iki 2030 metų, didinti minimalią algą.

Užpuolimas Norvegijoje. Norvegijoje iš lanko penkis žmones nušovęs vyras buvo perduotas sveikatos priežiūros tarnyboms, kilus įtarimų dėl sutrikusios jo psichikos. Taip pat pranešta, kad tarp užpuoliko sužalotų žmonių yra ir lietuvė – jai strėlė pataikė į ranką.

Clintono sveikata. 75-ių buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas paguldytas į ligoninę dėl kraujo infekcijos. B. Clintonas hospitalizuotas atidžiai stebėsenai, tačiau eksprezidento būklė taisosi, teigia jo atstovai.

Sprogimai Afganistane. Afganistano pietiniame Kandaharo mieste per sprogimus šiitų mečetėje žuvo mažiausiai 33 žmonės ir dar 74 buvo sužeisti.

„Rail Baltica“ vėlavimas. „Rail Baltica“ projekto Estijoje auditoriai paskelbė, kad ir europinės vėžės geležinkelio projektavimo Estijoje darbai, ir geležinkelio tiesimui reikalingos žemės pirkimas keleriais metais atsilieka nuo pradinių terminų, o vien žemės pirkimo atveju nuo pradinio tvarkaraščio atsiliekama jau penkeriais metais.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode