RETRO

Su migrantų srautu į Lietuvą pateko keliolika ryšiais su teroristais įtariamų asmenų

srautuTarp į Lietuvą patekusių neteisėtų migrantų nustatyta keliolika su teroristinėmis organizacijomis siejamų asmenų, praneša naujienų portalas delfi.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas portalui tvirtino, kad nustatyta „keliolika tokių asmenų, kurie pateko į Lietuvą kaip neteisėti migrantai, ir apie kuriuos mes jau turime informaciją, jog jie siejami su viena ar kita teroristine organizacija ar grupuote“.

Pasak jo, šiuo metu nuo liepą įvestos ekstremalios situacijos dėl neteisėtų migrantų krizės pradžios iš Lietuvos išsiųsti keturi su terorizmu susiję asmenys, kurie į Lietuvą pateko iš Baltarusijos.

„Dar daugiau nei dešimt jų yra identifikuoti ir stebimi, sprendimas dėl jų išsiuntimo dar nepriimtas“, – sakė Seimo NSGK vadovas.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, dauguma jų – irakiečiai.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija. Rugpjūčio pradžioje siekiant stabdyti neteisėtą migraciją pasienyje imta naudoti apgręžimo politiką.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode