Sprogimas

Pakeitimų dėl galimybių paso Vyriausybė neplanuoja – I. Šimonytė

pakeitimuVyriausybė artimiausiu metu neplanuoja jokių pakeitimų dėl esamo galimybių paso naudojimo, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Kol kas galimybių paso atšaukimo planų Vyriausybė neturi – epidemiologinė situacija išlieka pakankamai sudėtinga, nors, žinoma, yra daug niuansų, kuriuos reikia turėti minty“, – žurnalistams trečiadienį sakė ji.

Pasak premjerės, šiuo metu apie trečdalis naujai nustatomų atvejų yra tarp jaunimo iki 18 metų, kuriems kyla mažesnė rizika atsidurti ligoninėse nei vyresniems žmonėms, nesiskiepijusių žmonių tarp užsikrečiančiųjų yra apie pusę.

„Tai matome, kad ligoninių užimtumas prie to paties atvejų skaičiaus nėra toks intensyvus koks buvo praėjusių metų gruodžio pradžioje ir tai leidžia šiek tiek galbūt ramiau žvelgti į tą situaciją, bet situacija toli gražu nėra gera, todėl kažkokių pakeitimų Vyriausybė artimiausiu metu neplanuoja“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Nuo rugsėjo vidurio daugelis paslaugų bei prekybos vietų yra apribotos galimybių paso neturintiems žmonėms. Be jo galima apsipirkti tik nedidelėse maisto prekių parduotuvėse, vaistinėse, optikose, taip pat veterinarijos prekių parduotuvėse.

Galimybių pasą šiuo metu galima gauti pasiskiepijus nuo COVID-19, persirgus arba turint neigiamą mokamo PGR tyrimo ar mokamo antigeno testo rezultatą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode