RETRO

Nebalsavus opozicijai, nepriimtas įstatymas dėl 100 eurų už skiepus senjorams iki 75 metų

senjoSeimas iš pirmo karto nepriėmė įstatymo, leidžiančio 100 eurų  už skiepus išmokos skirti senjorams nuo 75 metų. 

Seimas antradienį nepriėmė Vyriausybės inicijuotą Vienkartinės išmokos pasiskiepijus vakcina nuo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) įstatymo projektą: už balsavo 65 Seimo nariai. Tiek parlamentarų neužteko priimti įstatymą, reikėjo, kad balsavime dalyvautų bent 71 parlamentaras. Seimas šiuo klausimu dar balsuos vėliau.  

100 eurų skiepytis paskatinsiančią išmoką Vyriausybė siūlė mokėti tik senjorai nuo 75 metų, nors „darbiečiai“ ir „valstiečiai“ siekė, kad finansinę paskatą už skiepus gautų daugiau vyresnio amžiaus žmonių, gyventojai nuo 65 metų.   

„Darbietė“ Ieva Kačinskaitė-Urbonienė sakė, kad sprendimas dėl išmokos tiems, kuriems daugiau negu 75-eri, yra socialiai neteisingas, skatinsiantis dar didesnį susiskaldymą ir sulėtins vakcinacijos tempus. 

Jos duomenimis, iš 60-69 metų amžiaus žmonių yra paskiepyti 81 proc., o 70-79 metų amžiaus grupėje – 78 proc., o 80-89 metų senjorų paskiepyta tik 61 proc.  

„Turime tik trijų procentinių punktų skirtumą, bet kodėl pasirinkta 75 metų riba?“ – svarstė parlamentarė.   

Konservatorius Kęstutis Masiulis svarstė, kad 100 eurų išmoka yra „sprendimas iš nevilties“ ir bandymas gelbėti žmonių gyvybes.  

100 eurų vienkartinė išmoka būtų skirta nuo rugsėjo iki gruodžio pasiskiepijusiems vyresniems nei 75 metų žmonėms bei iki kitų metų balandžio pasiskiepijusiems sustiprinančia doze. Vienkartinę išmoka ketinama išmokėti gruodžio ir balandžio mėnesiais kartu su pensija. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode